Selanik Susamlısı

Selanik Susamlısı
06 Mayıs 2024

Şerbetli tatlı sevenleri buraya alalım. Şekerpareyi andıran görünümü ve ağızda kıyır kıyır dağılan hamuru ile dillere destan olan Selanik susamlısını bu kez kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Dışarıdan alınanları aratmayacak lezzetiyle tam ölçülü Selanik susamlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Selanik Susamlısı için

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 çay bardağı toz fındık
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 kase susam

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
Selanik Susamlısı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şerbeti için derin bir tencereye şeker ve su ilave edin.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar bekleyin.
  3. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine yarım limondan 3-4 damla sıkıp limonu şerbetin içerisine ilave edin.
  4. Şerbet kıvam almaya başladıktan sonra ocaktan alın ve içerisindeki limonu çıkartıp soğumaya bırakın.
  5. Hamuru için, derin bir karıştırma kabının içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı karıştırın.
  6. Sonrasında pudra şekeri, irmik ve toz fındık ilave edin.
  7. Tüm malzemeler homojen olana kadar karıştırın.
  8. Un, vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra kontrollü bir şekilde ekleyin.
  9. Ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  10. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın.
  11. Yuvarladığınız hamuru önce süte sonra susama batırın ve yassı olacak şekilde bastırın.
  12. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılan 175 derecelik fırında 25 dakika boyunca pişirin.
  13. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  14. Oda sıcaklığına gelince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine toz antep fıstığı ya da dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Şerbeti ocaktan aldıktan sonra içerisindeki yarım limonu ekşilik vermemesi için mutlaka alın.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak iken şerbet ilave edilmelidir.
  • Hamurları süte bandırdıktan sonra her yerini suşuma bulayın.
  • Ele yapışmayacak bir kıvam elde edemezseniz un ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo