Glütensiz Tuzlu Kek

Glütensiz Tuzlu Kek
24 Mayıs 2022

Özellikle çölyak hastaları olmak üzere, intoleransı olan ya da  tercihen glütensiz beslenenler için de tarif sayıları ve çeşitliliğinin artması gerektiğine inananlardanım. Bu sebepten atölyemde de böyle reçete çalışmaları yapmaktayım. Burada da sıklıkla glutensiz tarifler göreceksiniz. Bugün sırada hem tuzlu ihtiyacımızı giderecek hem de tok tutacak glütensiz kek tarifi var :)

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Glütensiz Tuzlu Kek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 3,5 su bardağı glütensiz un 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı süt 
  • 30 gr sert yapılı beyaz peynir (yağsız olması uygun olur)
  • 1 paket kabartma tozu (glütensiz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • Tercihen çörekotu, pul biber, susam ya da keten tohumu eklenebilir.  
Glütensiz Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Dereotu ince olacak şekilde doğranır. Peynir ufalanarak birlikte harmanlanır (eğer çörekotu ya da  diğerlerinden ekleyecekseniz bu karışıma ekleyiniz).
  2. Diğer tarafta yumurta tek başına yaklaşık 3 dakika çırpılır. Daha sonra içine yoğurt, süt, zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir. Son olarak da peynirli karışım harca eklenir. Yağlanmış kek kalıbına konarak fırınlanır.
  4. 170 derecede ortalama 35-40 dakika pişirilir (süre fırın yapısına göre değişeceğinden kontrollü olunmalıdır). Aynı tarifi Muffin şeklinde de uygulayabilirsiniz. 
Yorumlar
avatar
şeyma taşcı YORUM 15 Mayıs 2024, 09:03
Süt ve yogurt yerine kefir , maden suyu kullanabilir miyiz?
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 15 Mayıs 2024, 12:01
Merhaba kefir kullanabilirsiniz ancak maden suyu önerilmez. Ayrıca farklı malzeme kullanımının kıvamı etkileyeceğini unutmayın.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo