Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Muz Kızartması
Pırasalı Tart
Anasayfa
Tarifler
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Enginar Yaprağı Dolması
Enginar Yaprağı Dolması
Tuğçe Evrim YILMAZ
16 Nisan 2021
Lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Enginarı bir de böyle deneyin 🌿👌
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Zelnik
Starbucks Keki
Fakir Pastası
Bougatsa
Simit Kurabiye
Glütensiz Tuzlu Kek
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Dünyanın En İyi Kahvaltıları Açıklandı: Listede Türkiye'den 10 Lezzet Var!
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Enginar Yaprağı Dolması için
Malzemeler
1 adet enginarın yaprakları (ayıklanmış)
2 adet limon
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
İç Harç İçin:
1su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım bağ dereotu
1 adet kuru soğan
Sumak
Tuz
Nane
Karabiber
Pul Biber
Kuru Reyhan
Kuru Fesleğen
Enginar Yaprağı Dolması
Nasıl Yapılır
İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır.
Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır.
Ocağın altı kapatılır.
İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır.
Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder.
Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
Sıcak su koyulur.
Zeytinyağı gezdirilir.
Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında dolmalar pişirilir.
Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sizden Sebze Yemeği Tarifleri
Sizden Lezzetler
Dolma Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sebze Yemeği Tarifleri
25 Dakika
Kıtır Kabak Cipsi
diyetten_fazlasi
Sebze Yemeği Tarifleri
35 Dakika
Vegan Ispanaklı Sufle
doğuchef
Sebze Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Ratatouille
burcukaya34
Sebze Yemeği Tarifleri
45 Dakika
Elma Ve Mandalinalı Kereviz Yemeği
evrimtugce
Sebze Yemeği Tarifleri
40 Dakika
Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı
diyetten_fazlasi
Sebze Yemeği Tarifleri
35 Dakika
Kabak Sandal
mertcanburgu
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.