Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Çikolatalı Tart
Cevizli Tarator
Anasayfa
Tarifler
Sizden Klasik Tarifler
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Özlem Yılmaz Turşak
21 Ekim 2022
Sevenler el kaldırsın 😊 Hiç de düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı olduğu kanaatinde değilim.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Glütensiz Tuzlu Kek
Zelnik
Starbucks Keki
Fakir Pastası
Bougatsa
Simit Kurabiye
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
Kuş üzümleri suya koyulur.
Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur.
Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
🧐 Aynı uygulama ile tavada da yapılıp, kızartılabilir. Ters çevirirken dikkat etmek gerekir. Afiyetle ❤️
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Pilav Tarifleri
Balık Yemekleri
Sizden Lezzetler
Hamsi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Klasik Tarifler
35 Dakika
Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Dileklelezzetlermutfagi
Klasik Tarifler
25 Dakika
Soslu Hamburger
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
10 Dakika
Taco
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
45 Dakika
Patates Köftesi
lezzet_ustasi
Klasik Tarifler
40 Dakika
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
elayladiyet
Klasik Tarifler
45 Dakika
Nohutlu Avokadolu Pirinç Salatası
Promedia
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.