Mercimekli Kolakas

Mercimekli Kolakas
14 Kasım 2023

Kıbrıs mutfağında yaygın olarak kullanılan kolakas, Kıbrıs patatesi olarak da bilinir. Kolakas, kereviz sapı, havuç ve mercimek ile hazırlanan bu yemeği, akşam menülerinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Yıldız Öz Samaha'dan mercimekli kolakas tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, sade kolakas tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mercimekli Kolakas için

Malzemeler

  • 2 adet kolakas
  • 4-5 dal kereviz sapı
  • 2 adet havuç 
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek 
  • 2 adet sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Mercimekli Kolakas

Nasıl Yapılır

  1. Mercimekleri derince bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. 
  2. Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın, ezdiğiniz sarımsakları çok hafif kavurduktan sonra yarım ay şeklinde doğradığınız kolakas, havuç ve kereviz saplarını ekleyip biraz daha kavurun. 
  3. Kişniş, limon suyu, tuz ve mercimekleri ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyin. 
  4. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alacağınız zaman üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
Colourfulkitchen
SORU 21 Eylül 2020, 16:43
Çok güzel görünüyor
avatar
Kutay YORUM 23 Eylül 2020, 19:04
Açık ve anlaşılır bir tarifti teşekkürler Çok lezzetli oldu

Benzer Tarifler

Lezzet Logo