Semizotu Yemeğinin Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif

Hem sağlıklı, hem de lezzetli olmasıyla bilinen semizotu yemeğinin yanına ne gider? İşte, semizotu yemeğinin lezzetini ikiye katlayan birbirinden pratik 10 tamamlayıcı tarif:
Semizotu Yemeğinin Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
03 Mayıs 2024, 16:02

Semizotu, bahar ve yaz aylarının en sevilen sebzelerinden biridir. Hem salatalarda kullanılan, hem de yemek olarak yapılan semizotu, sağlık için çok faydalı bir besindir. Zeytinyağında kavrularak hazırlanan semizotu yemeği ise, hafifliği ile öğle ve akşam menülerini zenginleştiren tarifler arasında kendine yer bulur. Ancak semizotu yemeğini tek başına sunmak istemiyorsanız, sizin için bazı önerilerimiz var.

Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce semizotu yemeği tarifine göz atın.

Semizotu Yemeğinin Yanına Ne Gider?

  1. Ezogelin Çorbası

ezogelin çorbası

Bulgur, pirinç ve kırmızı mercimek ile hazırlanan ezogelin çorbası, ana yemekten önce sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlar. Porsiyonu 90 kalori olan bu çorbayı, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

  1. Terbiyeli Tavuk Çorbası

terbiyeli tavuk çorbası

Semizotunun yanında proteinli bir yemek arıyorsanız, terbiyeli tavuk çorbası tam size göre. Tavuk çorbasını naneli sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Barbunya Fasulye

zeytinyağlı barbunya

Zeytinyağlı barbunya, semizotunun yanında sunulan doyurucu lezzetlerden biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Ancak barbunyaların bir gece önceden ıslatılması önerilir.

  1. Beşamel Soslu Fırın Makarna

beşamel soslu fırında makarna

Beşamel sos ile zenginleştirilen fırında makarna, semizotu ile mükemmel bir uyum içinde sunulur. Porsiyonu 165 kalori olan fırın makarnayı, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

kırmızı biber salatası

Kırmızı biber, zeytinyağı, sirke ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, semizotu yemeğinin yanında sunulabilir. Ortalama 30 dakika içinde sunulan biber salatasını, kapya veya kırmızı biber ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Yeşil Mercimek Salatası

yeşil mercimek salatası

Semizotu yemeğinin yanında doyurucu bir alternatif arayanlar, yeşil mercimek, dereotu ve maydanoz ile hazırlanan bu salatayı tercih edebilir. Salatayı, nar ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Domatesli ve Zeytinli Kuskus

domatesli ve zeytinli kuskus

Domates, zeytin, fesleğen ve maydanoz ile hazırlanan kuskus pilavı, hem düşük kalorili, hem de lezzetli tariflerden biridir. Semizotu yemeğinin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

  1. Arpa Şehriye Pilavı

arpa şehriye pilavı

Arpa şehriye, havuç, badem ve domates ile hazırlanan bu pilav, doyurucu bir menü hazırlamak isteyenlerin tercihidir. Pilavı dereotu serpiştirerek sunabilirsiniz.

  1. Kabak Bastı

kabak bastı

Kabak, domates, sarımsak ve salça ile hazırlanan kabak bastı, semizotunun yanına çok yakışacak tariflerden biridir. Düşük kalorisi ve pratikliği ile diyet menülerine eklenebilir.

  1. Havuç Tarator

havuç tarator

Yalnızca 6 malzemeden oluşan havuç tarator, hemen hemen tüm yemeklerin yanına çok yakışır. Videolu ve resimli anlatımıyla havuç taratoru 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ispanak yemeğinin yanına ne gider?
  2. Kapuskanın yanına ne gider?
  3. Zeytinyağlı barbunyanın yanına ne gider?
  4. Kereviz yemeğinin yanına ne gider?
  5. Musakkanın yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo