Diyetisyenlerin Ailelerine Öğrettiği 8 Sağlıklı Alışkanlık

Sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi konusunda uzman olan diyetisyenler, uzun ve sağlıklı bir yaşam için bir değişiklikler yapmanızı öneriyor. İşte, diyetisyenlerin ailelerine öğrettiği 8 sağlıklı alışkanlık:
Diyetisyenlerin Ailelerine Öğrettiği 8 Sağlıklı Alışkanlık
03 Mayıs 2024, 13:29

Ailede bir diyetisyen olması, özellikle kilo yönetimi ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenize yardımcı olabilir. Ancak bunun için illa bir diyetisyen tanıdığınız olmasına gerek yok. Uzman diyetisyenlerin paylaştığı sağlıklı beslenme tüyoları ile yaşam tarzını değiştirmeniz mümkün. İşte, yaşamınız boyunca benimsemeniz gereken sağlıklı alışkanlıklar:

  1. Her şeyden bir ısırık almayı deneyin

yemek

Her şeyden bir ısırık almak, hem damak zevkinizi geliştirir, hem de yeni yiyeceklerin kapısını açar. Bu durum özellikle küçük çocuklara öğretilmesi gereken en önemli alışkanlıklardan biridir. Çocuklar ne kadar çok yiyecek denerse, o kadar çok yemekten hoşlanırlar ve dengeli beslenmeli daha kolay bir hale gelir. Yemek konusunda seçici olan çocuklarınıza, her şeyden bir ısırık alması gerektiğini hatırlatabilirsiniz.

  1. Sebzeleri tadı güzel olduğu için yiyin

sebzeler

Sebzelerin anemiyi önleme ve gerekli vitaminleri alma konusunda ne kadar  önemli olduğunu biliyoruz. Ancak sebzelerin sağlıklı olması, onları yememiz için büyük bir motivasyon değil. Bu yüzden sebzeleri sadece sağlıklı olduğu için değil, aynı zamanda lezzetli olduğu için yiyin. Sebzelerin tadını güzelleştirmek için farklı malzemelerle ve soslarla zenginleştirmekten korkmayın.

  1. İkramları ödül olarak görmeyin

çikolata yiyen kadın

Çocuğunuza ödül olarak bir çikolata veya atıştırmalık vermek, ömür boyu kalabilecek kötü bir alışkanlık yaratır. Tatlı, sağlıklı beslenmenin bir parçası olabilir ancak ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Hem kendiniz, hem de çocuğunuz tatlının yalnızca hak edildiğinde tüketilmesi gerektiğini düşünmemelidir. Bu yüzden ödül sistemi yerine ara öğünlere lezzetli ikramlar koyarak bu algıdan kurtulabilirsiniz.

  1. Ölçülü olun

ölçülü olmak

Herkesin sevdiği en sevdiği bir yiyecek vardır. Ancak bu yiyecekleri yasaklamayın. Örneğin bir çocuğa şeker yasak denilirse, ebeveynlerinden uzaktayken daha fazla şeker yerler. Bu yüzden sevdiğiniz yiyecekleri ölçülü bir şekilde yiyin ve ne zaman bırakacağınızı bilin.

  1. Tatilde daha az yemek yiyin

tatil yemekleri

Tatilde, dışarıda yemek yemek birçok kişinin uyguladığı bir yöntemdir. Bunu avantaja çevirin. Dışarıda yemeniz gerekiyorsa, üç öğün yemek yemenize gerek yok. Geziye başlamadan önce büyük bir kahvaltı yapın. Gezi süresi boyunca bir veya iki atıştırmalıkla kalori alımınızı dengeleyin. Ardından akşam öğününü tamamlayarak kilo kontrolünü sağlayabilirsiniz.

  1. Yemek istemediğiniz yiyecekleri almayın

atıştırmalıklar

Kurabiye, çikolata gibi yemek istemediğiniz yiyecekleri evde bulundurmayın. Çünkü evde olmayan bir yiyeceği yemek için markete gitmeniz ve onu almanız gerekir. Bu süre de yiyeceği yemekten vazgeçmeniz için yeterlidir. Elinizin altında ne kadar çok sağlıksız besin varsa, onları tüketme ihtimaliniz de o kadar artar.

  1. Çeşitli yiyecekler yiyin

porsiyon

Sağlıklı beslenmek için, sebze, meyve, et, kalsiyum içeren besinler ve tam tahıllardan oluşan gıdalar tüketilmelidir. Bu yüzden bir öğünde yalnızca tek yemeğe yönelmek yerine, az ve farklı çeşitli yiyecekler hazırlayarak daha dengeli bir beslenme planı oluşturabilirsiniz.

  1. Egzersizi ihmal etmeyin

yürüyüş yapan kadın

Ne kadar iyi beslenseniz de, sağlıklı bir yaşam için mutlaka egzersiz yapmanız gerekir. Kalp sağlığı için her hafta 150 dakika orta şiddette fiziksel aktivite veya 75 dakika şiddetli fiziksel aktivite yapmanız önerilir. Bu yüzden egzersize ayıracağınız süreyi beşe bölerek farklı gün ve saatlerde egzersiz yapın. 

Şunlara da göz atın;

  1. Çocuklar için sağlıklı besinler
  2. En sağlıklı gece atıştırmalıkları
  3. Sağlıklı yağ içeren besinler
  4. Sağlıklı tatlı tarifleri
  5. Gençler için sağlıklı beslenme rehberi
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo