Garnitürlü Makarna

Garnitürlü Makarna
25 Nisan 2024

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan garnitürlü makarna, makarna salatası ile benzerlik gösterir. Bezelye, havuç, mısır gibi garnitürlerle zenginleştirilen makarnayı, damak zevkinize göre lezzetlendirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, garnitürlü makarna tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Garnitürlü Makarna Kaç Kalori?

Garnitürlü makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 143 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Garnitürlü Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket yüksük makarna
  • 1 kavanoz garnitür
  • 2 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 dal dereotu
Garnitürlü Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı derin bir tencerede tuzlu suda 10 dakika pişirin.
  2. Makarna piştikten sonra suyunu süzün ve derin bir karıştırma kabına alın soğumasını bekleyin.
  3. Üzerine 1 kavanoz garnitür ilave edin ve karıştırın.
  4. Mayonezi ve yoğurdu bir kapta karıştırın içerisine sarımsak rendeleyin üzerine de tuz ve dilediğiniz baharatları ilave edin karıştırın.
  5. Yoğurt sosumuzu makarnamıza ekleyin ve tamamen karşına kadar yedirin.
  6. Makarna salatanız hazır son olarak ince ince kıydığınız dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Garnitürlü makarnayı, zeytinyağlı yaprak sarma ve mercimek köftesi eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Makarnayı pişirmeden önce paketin arkasındaki pişirme süresine göre zamanınızı ayarlamalısınız.
  • Makarna çeşidini dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Daha çok tercih edilen makarna türleri düdük ve yüksük makarna yani ufak boyutlu makarnalar tercih edilmelidir.
  • İsteğe göre kornişon turşu, mısır gibi sevdiğiniz malzemelerle ekleyebilirsiniz.
  • Makarnanın yoğurdunu, servise yakın ekleyin. Bu sayede makarnanın sulanmasını önleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo