Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13542 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1181 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2190 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1393 Tarif
Pratik Yemek
4714 Tarif
Salata ve Meze
1176 Tarif
Sos
455 Tarif
Tatlı
8322 Tarif
Yöresel
1944 Tarif
Popüler Tarifler
Çaput Aşı (Denizli)
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Polpo Alla Luciana
Somonlu Niçoise Salatası
Portakal soslu tavuk
Niçoise salata
Karides Scampi
Geschnetzeltes Züricher Art
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Pizzaları Açıklandı! İşte, En Lezzetli 10 Pizza
Sağlıklı, Doyurucu ve Düşük Kalorili 20 Yulaflı Tarif
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Piknik Malzemeleri: Pikniğe Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler
Mercimekli Ve Safranlı Levrek için
Malzemeler
2 fileto levrek
1 soğan
Zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 salçalık kırmızıbiber
2 sap kereviz yaprağı
1~2 dal taze kekik
1 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 çay bardağı beyaz şarap
1 limonun suyu
100 gr tereyağı
1 tutam tel safran
Tuz
Karabiber
Mercimekli Ve Safranlı Levrek
Nasıl Yapılır
Soğanı incecik kıyıp zeytinyağı koyduğunuz tavada yumuşayana kadar kavurun.
Diri kıvamda haşlanmış mercimekleri soğana ekleyin.
Kırmızı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde, kereviz saplarını ise yarım santim genişliğinde doğrayın.
1 çay bardağı hindistan cevizi sütünü biberli harca ekleyip 2 dakika hızlı ateşte pişirin.
Levrek filetoların üzerine tuz ve karabiber serpip yağlı kağıt içine yerleştirin.
Ufalanmış kekik ve şarabı filetoların üzerine gezdirip yağlı kağıdın kenarlarını sıkıca kapatın.
Filetoları 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Limon suyu ve tereyağını tavaya alın.
Orta ateşte tereyağı yanmayacak şekilde 3.5 dakika pişirin. Safranı ekleyip tavayı ocaktan alın.
Servis tabağına mercimeği paylaştırın. Filetoları ekleyip üzerine limonlu sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Levrek Tarifleri
Balık Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
45 Dakika
Balıklı Pay
Balık Yemekleri
20 Dakika
Karides Roll
Balık Yemekleri
45 Dakika
Hamsi Böreği
Balık Yemekleri
40 Dakika
Hamsi Kağıt Kebabı
Balık Yemekleri
21 Dakika
Airfryer'da Mezgit
Balık Yemekleri
40 Dakika
Sazan Balığı Köftesi
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.